_MG_4802ret_web.jpg

A Teleport Galéria stábja, balról jobbra: Don Tamás, Gadó Flóra, Sárai Vanda, Margl Ferenc.

Fotó: Balogh Viktória

Don Tamás

tumblr_inline_ny0gkzXQ941tdob8f_500

(1991, Budapest) Kurátor, 2014-ben diplomáztam a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet szakának BA képzésén, MA diplomámat ugyanennek a tanszéknek a mesterképzésén szereztem 2016-ban. Szakdolgozati és kutatási témám a fiatal, pályakezdő képzőművészek integrációs lehetőégei a magyarországi kortárs képzőművészeti intézményrendszerben. Ezen kívül érdeklődési területeim közé tartoznak a társadalmi és politikai problémákra reflektáló projektek, valamint a festészet helyzete.

Gadó Flóra

tumblr_inline_ofcq1w4uIH1tdob8f_500.jpg

2015-ben diplomáztam az ELTE-BTK Esztétika mesterképzésén, jelenleg szintén a BTK-n a Film-, Média- és Kultúraelmélet Doktori Iskola hallgatója vagyok. Doktori kutatási témám a művészi újrajátszás mint múltfeldolgozási stratégia a kortárs művészetben. Emellett független kurátorként és műkritikusként dolgozom.

Margl Ferenc

tumblr_inline_of8req1HO81tdob8f_500

1990-ben születtem Győrben. 2009 óta élek rövidebb megszakításokkal Budapesten. Az ELTE esztétika mesterképzésén 2015-ben szereztem diplomát. 2016 szeptemberétől az acb Galéria munkatársaként dolgozom, emellett kurátorként és műkritikusként is aktív vagyok. 2016 januárjában csatlakoztam a Teleport Galéria csapatához. Egyetemi, teoretikus érdeklődésem a művészetben megjelenő efemer tapasztalatokra koncentrál, míg kurátorként rendszerint társadalmi-politikai kérdésekkel foglalkozom.

Sárai Vanda

tumblr_inline_of5mdpekrq1tdob8f_500.jpg

1990-ben születtem Dunaújvárosban, 2009 óta élek Budapesten. 2016-ban végeztem az ELTE esztétika mesterképzésén, ahol szakdolgozatomat Trianonnak az újnacionalista kollektív emlékezetben betöltött szerepéről írtam. 2016 januárja óta vagyok a Teleport Galéria stábjának tagja, emellett független kurátorként és műkritikusként dolgozom, rendszeresen publikálok az artPortalon és a Műértőben. Érdeklődésem fókuszában a nacionalizmus és a kollektív emlékezet kérdései, illetve a társadalmilag elkötelezett művészet és a szociális design lehetőségei állnak.

A Teleport Galéria korábbi tagjai: Istvánkó Bea, Őze Eszter

Advertisements