Teleport Afterwork – Molnár Judit Lilla

Molnár Judit Lilla: Az időmet és az energiámat eléggé befolyásolja az új munkahelyem.

Istvánkó Bea: Mit csinálsz most, mit dolgozol?

MJL: Elektronikus tananyagszerkesztő vagyok. Az elmúlt egy hónapban az oktatásunkkal ment el az idő, hogy megtanítsák nekünk a programot, amit használunk. Nem bánom, hogy ilyen monoton munkát kell csinálni. Nyilván az elsődleges cél az volt, hogy legyen valami kézzelfogható munka… de egyébként meg jó a közeg.

Istvánkó Bea: Ezt hogy tudod majd összeegyeztetni a művészeti törekvésekkel?

MJL: Igen, ez egy jó kérdés. Az az igazság, hogy eleinte úgy voltam vele, hogy nem akarok elmenni 8 órában dolgozni, mint ahogy most végül elmentem. Előtte dekort csináltam, ami viszont kiszámíthatatlan, tehát ami az előnye, az a hátránya is. Szóval úgy voltam vele, hogy kipróbálok egy fixebb dolgot. Nyilván érzem én is a hátulütőjét, mert a műterembe nem nagyon megyek, hiába van. Bár annak az is az oka, hogy tudom, hogy hideg van és nem akarok este bent ülni a fagyban.

Gadó Flóra: Hol van a műtermed?

MJL: Az Elnök utcában, ahol minden tök jó, tök jó művészekkel vagyok körbe véve, csak nincs fűtés… De egyébként nem rossz, csak ez az egy hátulütője van, hogy most ilyenkor télen hideg van, és így nincs kedvem bemenni. Most is lesz a Laborban egy kiállítás, amin részt veszek, és egyébként pont ezzel a témával foglalkozik: hogyan egyezteti össze a képzőművész a művészeti praxisát a munka világával. Most is otthon voltam a négy napos ünnepben, és akkor csináltam a kiállításhoz a melót. Most inkább úgy vagyok vele, hogy amíg hideg van a műteremben, addig azokat az ötleteimet csinálom, amik otthon is megoldhatóak.”

Molnár Judit Lilla honlapja